Trotse partner van paralympisch kampioen

Tristan Bangma

Denken in mogelijkheden

 
 
ArboAnders shirt.jpg

Diep onder de indruk van zijn verhaal en trots dat Tristan Bangma ArboAnders benaderde, waren wij natuurlijk meteen enthousiast.

De komende jaren ondersteunen wij paralympisch kampioen Tristan Bangma in zijn traject naar goud op de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020. Tristan heeft al eerder bewezen dat hij ondanks een beperking zijn droom heeft kunnen verwezenlijken, door zich te richten op wat wél mogelijk is. Deze houding sluit naadloos aan bij het gedachtengoed van ArboAnders. In de dagelijkse praktijk vertaalt zich dit naar een aanpak waarbij de focus ligt op datgene wat een medewerker wel kan in plaats van denken in beperkingen.

Tristan Bangma heeft als baanwielrenner samen met Teun Mulder goud behaald op de kilometer tijdrit tijdens de Paralympische spelen in Rio. Dit ondanks zijn oogaandoening, waardoor hij nog maar 1% visueel waarneemt. Tristan bereidt zich sinds zijn overwinning in Rio alweer voor op de volgende Paralympische Spelen in Tokyo. Deze route loopt via een intensief traject van nationale en internationale weg- en baanwedstrijden, waardoor er een serieus budget nodig is om zijn doelen te kunnen bereiken. De ambities van Tristan reiken nog verder. Samen met zijn stichting wil hij zijn opgedane ervaring overbrengen op kinderen /
jongeren met een beperking, om ze zo over een drempel te helpen en te inspireren om een sport te gaan beoefenen.

“We willen laten zien dat sport heel belangrijk is voor je ontwikkeling en dat er ondanks een handicap heel veel mogelijk is. Zelfs het beoefenen van topsport”, aldus Tristan. Hij hoopt ook als inspiratiebron te kunnen fungeren voor de klanten van ArboAnders en hun medewerkers.