Eenvoud loont!
Ook in arbo- en verzuimbeleid.
Maak nu een afspraak

Informatie training basis beïnvloeden van verzuim

Als je als werkgever of leidinggevende te maken krijgt met verzuim word je geconfronteerd met allerlei regels, verplichtingen, belangen en emoties. Er wordt dan ook nog verwacht dat je in staat bent de juiste afwegingen te maken. Natuurlijk is ArboAnders er om je hierbij te helpen. Maar je hebt ook zelf een rol. De werkgever is immers eindverantwoordelijk. Daarbij is verzuim te beïnvloeden. We vinden het belangrijk dat je keuzes maakt op basis van kennis en kunde, en je in staat bent een gedegen overweging te maken. Ook hier kunnen we je bij helpen.

Deze training geeft je:

  • Inzicht in de wet- en regelgeving omtrent verzuim
  • Inzicht in de rollen bij verzuimmanagement
  • Inzicht in mogelijkheden om verzuim te beïnvloeden
  • Richtlijnen hoe om te gaan met verzuim
  • Handvatten om op een effectieve manier verzuimgesprekken te voeren

Opbouw training
We starten met het creëren van een visie op ziekteverzuim, aanwezigheid en productiviteit. Hierbij worden de verschillen tussen verzuim, ziekte en arbeidsongeschiktheid besproken, de soorten verzuim (wit, grijs en zwart) en krijg je richtlijnen hoe om te gaan verzuim. Verder staan we stil bij het doel en de inhoud van de Wet verbetering Poortwachter en hoe je hier op een praktische manier mee om kunt gaan.
Daarbij krijg je antwoord op vragen als: Wat kun je vragen aan een medewerker? Wat is de rol van de bedrijfsarts? Wat is de rol van een arbodienst? Wat is de rol van de werkgever en leidinggevende? Wat mag van een medewerker verwacht worden? Hoe zit het met de privacy? Hoe kijkt het UWV er naar? Wat betekenen termen als spoor 2 en deskundigenoordeel? Hoe vind ik mijn weg in dit alles?
Ook zetten we de eerste stappen richting sturen op gedrag door middel van korte rollenspellen in het aannemen van een ziekmelding en het voeren van een frequent verzuimgesprek.

Wanneer is deze workshop iets voor jou?

  • Als je te maken hebt met verzuim, maar nog zoekende bent naar het hoe en wat
  • Als je enige kennis hebt en dit wilt opfrissen
  • Als je helemaal nieuw bent in jouw rol als verzuimbegeleider
  • Als je wilt weten hoe je op een praktische manier verzuim kunt begeleiden

De data en locatie voor 2019 zijn op dit moment nog niet bekend.

Praktische informatie
Kosten:                        € 195,00 per persoon
Tijdstip:                        9.30 - 13.00 uur
Aantal deelnemers:      minimaal 6, maximaal 10