Eenvoud loont!
Ook in arbo- en verzuimbeleid.
Maak nu een afspraak

Informatie training beheersen van verzuim

De training 'Beheersen van verzuim- sturen op gedrag' is bedoeld voor leidinggevenden en P&O’ers die al enige kennis hebben betreft verzuimmanagement, bijvoorbeeld doordat ze de training 'Beïnvloeden van Verzuim' hebben gevolgd. Deze training gaat een stap verder.

Wanneer is deze training iets voor jou?

  • Als je te maken hebt met verzuim, maar vastloopt bij het maken van concrete afspraken
  • Als je het gevoel hebt meer uit gesprekken te kunnen halen
  • Als je zoekende bent naar de balans tussen zorg en zakelijkheid
  • Als je tijdig wilt anticiperen op dreigend langdurig verzuim

Deze training geeft je:

  • Actuele wet- en regelgeving omtrent re-integratie
  • Inzicht in sturen op gedrag
  • Inzicht in belemmeringen als gevolg van jouw eigen overtuigingen
  • Handvatten om kwalitatief goede en effectieve afspraken te maken met medewerkers

Opbouw training
We starten met de essentie van re-integratie met een korte herhaling van de actuele wet- en regelgeving om de kaders weer helder te hebben. Aangezien verzuim voor het grootste gedeelte gedrag is dat door de organisatie beïnvloed kan worden is het tweede deel van de ochtend hierop gericht. Op basis van casuïstiek gaan we kijken naar kritische punten van de re-integratie en welke stappen zijn gezet. Het valt en staat vaak met communicatie. Dit lijkt simpel, maar het is een vaardigheid om de juiste (neutrale) vragen te stellen, goed door te vragen, samen te vatten en gericht te luisteren. Daarbij hebben we allemaal bepaalde overtuigingen waarnaar we handelen en zijn er verschillende type gesprekspartners. Dit beïnvloedt de manier waarop we communiceren. Door middel van praktische oefeningen worden deze onderwerpen uitgelicht. 

In de middag ga je gericht oefenen met het voeren van verschillende verzuimgesprekken op basis van de casus die je voorafgaand aan de training hebt aangeleverd. We kijken vooral naar jouw eigen beïnvloedingsmogelijkheden. Welke overtuigingen heb je zelf die belemmerend kunnen werken in bepaalde situaties? Wat is het effect hiervan op de gesprekken die je voert? Op welke manier kun je de balans vinden tussen zorg en zakelijkheid? En hoe maak je kwalitatief goede en effectieve afspraken met je medewerker? 
Bij het oefenen van de gespreksvaardigheden wordt geoefend met een rollenspeler. 

Datum en locatie
De data en locatie voor 2019 zijn op dit moment nog niet bekend.

Tijdstip: 9.30-16.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur)
Kosten: € 495 inclusief lunch en certificaat