Marloes Bakker

Adviseur Arbeid en Verzuim & vertrouwenspersoon

Marloes Bakker

Marloes Bakker

Adviseur Arbeid en Verzuim & vertrouwenspersoon

In 2014 maakte Marloes kennis met ArboAnders toen zij haar afstudeeronderzoek voor de opleiding HRM bij ons deed. Ze deed onderzoek naar onze aantrekkelijkheid als werkgever op de arbeidsmarkt. Inmiddels is ze een gewaardeerd lid van ons team.
“Trouw aan wet- en regelgeving, maar wel mensgericht. Dat maakt ons anders.”

De kennismaking met ArboAnders middels haar onderzoek maakte Marloes fan van de organisatie! “Ik vond het een heel leuk bedrijf. Toen ik eind vorig jaar (2022) een bericht kreeg dat er mogelijkheid was om voor ArboAnders te gaan werken, heb ik die kans direct gepakt.” Marloes werkt bij ons als Adviseur Arbeid en Verzuim en Extern Vertrouwenspersoon. “Vanzelfsprekend kan ik niet de contactpersoon zijn voor een werkgever en gelijktijdig vertrouwenspersoon voor de medewerkers in datzelfde bedrijf. Die rol vervul ik dus voor de medewerkers van klanten van mijn collega.” Menselijk en persoonlijk, dat is hoe zij de aanpak van ArboAnders omschrijft. “Dat past echt bij mij en maakt dat ik met veel plezier naar mijn werk ga. Ook vind ik de wet- en regelgeving rondom verzuim enorm interessant! Vandaar ook dat ik nu mijn kennis verruim met een opleiding Regie op Verzuim.

“Ik heb graag contact met mensen en mijn inlevingsvermogen is mijn kracht. Die twee zaken samenbrengen, wet en mens, daarmee maken wij denk ik het verschil. In de praktijk kan dat betekenen dat we vanuit Wet verbetering poortwachter vaste momenten hebben die vanuit regelgeving iets van ons en werkgever verlangen, denk aan het opstellen van een probleemanalyse na zes weken verzuim. Die stellen we niet klakkeloos op, maar we gaan eerst in gesprek met werkgever. Wat wil je? Wat verwacht jij van de situatie? Er is ruimte bij de medewerkers van ArboAnders om hier, binnen de grenzen, flexibel mee om te gaan als dat beter is voor de betrokken partijen. De mensen staan centraal. Dat maakt ons als arbodienst persoonlijk.”

Ervaren hoe wij het verschil maken?

Neem dan vandaag nog contact met ons op.