ArboAnders werknemer

Werknemer
Op weg naar beter

Op weg naar beter

Jouw herstel staat bij ons centraal

Je bent helaas uitgevallen. Op deze pagina lees je de belangrijkste zaken voor jouw herstel. Wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk weer onderdeel te laten zijn van het gewone leven, waar werk vaak een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Jouw herstel staat bij ons centraal.
ArboAnders Ik ben uitgevallen

Ik ben uitgevallen, wat nu?

Een griep of een kleine ingreep, het overkomt ons allemaal wel eens. Een paar dagen uitzieken en vaak ben je dan weer voldoende hersteld om je werkzaamheden te hervatten. Maar soms is er meer aan de hand en ben je voor langere tijd (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt.

Dan komt er veel op je af. Met wie krijg ik de maken en hoe gaat het nu verder?  Bij ArboAnders staat een heel team voor je klaar om je hierbij te begeleiden.

Met wie krijg ik te maken?

ArboAnders werkt met zogenoemde behandelteams. De bedrijfsarts is de functioneel leider van het behandelteam en is ook eindverantwoordelijk voor de werkzaamheden die door het behandelteam worden uitgevoerd. Dit betekent in de praktijk dat de verzuimbegeleiding wordt uitgevoerd door verschillende professionals binnen het behandelteam. 

ArboAnders behandelteam

Arts op locatie / Praktijkondersteuner Bedrijfsarts / Fysiotherapeut / Adviseur Psychosociale Arbeidsbelasting / Adviseur Arbeid & Verzuim

De arts op locatie is degene die je zult spreken wanneer je uitgenodigd wordt voor een consult. De arts op locatie is een arts die binnen het behandelteam op verzoek van de bedrijfsarts consulten uitvoert op een spreekuurlocatie bij jou in de buurt. De arts op locatie is verantwoordelijk voor de medisch inhoudelijke beoordeling, onderbouwing en terugkoppeling aan de bedrijfsarts. De arts op locatie beantwoordt de vragen van de bedrijfsarts.

De praktijkondersteuner bedrijfsarts brengt alle relevante informatie in kaart en maakt samen met jou re-integratieafspraken. Deze re-integratieafspraken heeft de bedrijfsarts nodig voor het opstellen van de probleemanalyse. Ook houdt de praktijkondersteuner bedrijfsarts contact om te kijken of je medische situatie veranderd en, als dit nodig is, bij te stellen.

De fysiotherapeut van ArboAnders kan bij klachten aan het bewegingsapparaat gerichte adviezen geven. De fysiotherapeut brengt alle relevante informatie in kaart en maakt samen met jou re-integratieafspraken.

De adviseur psychosociale arbeidsbelasting (PSA) beschikt over een achtergrond als toegepast psycholoog en heeft specialistische kennis op het gebied van het mentale klachten. De adviseur psychosociale arbeidsbelasting kijkt mee met de behandeling en geeft praktisch advies aan jou en je werkgever.

De adviseur arbeid en verzuim adviseert jouw werkgever op het gebied van arbeid, verzuim en duurzaam inzetbaarheid. Jouw werkgever werkt hierin samen met de bedrijfsarts en de praktijkondersteuner bedrijfsarts. Ook begeleidt de adviseur arbeid en verzuim jou en jouw werkgever in de wet- en regelgeving rondom re-integratie en wat dit betekent in de praktijk.

ArboAnders hoe nu verder

Hoe nu verder?

Wij gaan samen met jou aan de slag. Waar heb je zelf invloed op? Hoe kan je de regie terugpakken? Dit doen we met een plan op maat. Zodat jij kan werken aan herstel en een gezonde, vitale en duurzame inzetbaarheid.


Heb je nog vragen? Wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken op 0513-640398.
ArboAnders Open Spreekuur

Open spreekuur

Je bent nog niet ziek, of er is nog geen sprake van verzuim. Maar je wilt wel graag (vertrouwelijk) je probleem bespreken. Het open spreekuur is bedoeld voor werknemers die problemen hebben op het gebied van gezondheid en werk. Hiervoor kun je rechtstreeks contact met ons opnemen via 0513-640398.

ArboAnders Second Opinion

Second opinion

Verschillen jij en je werkgever van mening over de re-integratie? Twijfel je aan de juistheid van het advies van de (bedrijfs)arts? Dan kun je vragen om een second opinion van een andere (bedrijfs)arts.

ArboAnders Wisseling (bedrijfs)arts

Deskundigenoordeel

Als er een sprake is van een meningsverschil over re-integratie-inspanningen of als er behoefte is aan een deskundig oordeel over de uitvoering van het re-integratieplan, dan kan zowel de werkgever als de werknemer bij het UWV een deskundigenoordeel aanvragen.

Voor meer informatie over deze bovenstaande procedure(s), kun je contact opnemen met je adviseur bij ArboAnders.

ArboAnders Deskundigenoordeel

Wisseling (bedrijfs)arts

Het komt wel eens voor dat een werknemer niet tevreden is over zijn/haar bezoek aan onze (bedrijfs)arts. In dat geval kunnen we een contactmoment inplannen met de (bedrijfs)arts om dit te bespreken. Komen jullie er niet uit? Dan is er een mogelijkheid om te vragen om een andere (bedrijfs)arts. Houdt wel rekening met dat je dan verder moet reizen voor een consult.