Richard Twijnstra

Veiligheidskunde bij Preventie & Werk

Richard Twijnstra

Richard Twijnstra

Veiligheidskunde bij Preventie & Werk

Preventie & Werk is een samenwerkingspartner van ArboAnders die gericht is op het voorkomen van ziekte en uitval van medewerkers. Richard is vanuit een commerciële functie in de rol van Veiligheidskunde gerold. Een rol die hem naar eigen zeggen “past als een haute-couture pak.”
“Preventie vanuit een praktisch uitvoerbaar plan.”

“De focus op adviseren. De grote variatie aan bedrijven waar ik kom – van de bakker op de hoek tot grote organisaties. Het contact met mensen en toch ook werken met een commerciële inslag. Ik zit echt heel erg op mijn plek. Ook heb ik enorm veel vrijheid. Ik ben veel onderweg of werk vanuit mijn thuiskantoor in de landelijke omgeving van Poppenwier. Ik kom weinig op kantoor en ben veel bij onze klanten te vinden."

“Mijn collega’s en ik houden ons bezig met het uitvoeren van RI&E’s (Risico-inventarisatie & -evaluatie), werkplekonderzoeken en het behandelen van veiligheidsvraagstukken van klanten. Dat kan gaan over praktische zaken zoals het goed inrichten van een werkplek tot het beoordelen van werkdruk en risico op stress gerelateerde klachten.” Na het in kaart brengen van de situatie wordt er een RI&E opgesteld en worden adviezen gegeven. “Het is belangrijk dat de klanten ook echt iets doen met het plan en de adviezen. Daarom streven wij ernaar om altijd praktische en uitvoerbare oplossingen te bieden, die vanzelfsprekend voldoen aan wet- en regelgeving. Dit verlaagt de drempel. Ik zeg altijd: maak het niet te moeilijk. Ik denk dat dit is waarin wij het verschil maken."

Ervaren hoe wij het verschil maken?

Neem dan vandaag nog contact met ons op.